Wat zijn de voordelen van een elektrische sigaret?

Wat zijn de voordelen van een elektrische sigaret?

Wat zijn de voordelen van een elektrische sigaret?

Er zijn diverse voordelen van een elektrische sigaret. Hij is zeker een stuk gezonder dan de reguliere variant die we al jaren kennen. In dit artikel nemen we je mee langs de voordelen van de elektrische sigaret, en leggen wij je uit waarom deze nu zo populair is.

Wat is de e-sigaret?

De e-sigaret is een elektrische vorm van roken, ze verbranden geen tabak. Dit betekent dat er in de damp een hoop minder schadelijke stoffen zitten zoals teer. Wat wel belangrijk is om te noemen, is dat het zeker geen über gezond middel is. Je ademt nog altijd schadelijke stoffen in. Maar er het zijn er altijd nog een hoop minder.

Vooral e-liquid maakt hem aantrekkelijk

Elektrische sigaretten gebruiken e-liquid. Er zijn allerlei diverse smaakjes die de elektrische sigaretten aantrekkelijker maken om te kopen. Met een gebruikelijke sigaret heb je enkel de tabak smaak waarbij je een hoop schadelijke inademt. Met deze sigaret kun je allerlei smaakjes toevoegen die de ervaring aangenamer maken. Deze koop je in vloeistoffen potjes die je zo nu en dan moet bijvullen.

Hij is ook aantrekkelijker voor mensen die willen stoppen

De gezondheid van een roker op de korte termijn kan heel erg verbeteren door het gebruik van deze sigaret. Het is dus zo dat hij minder schadelijk is, maar hij is nog altijd niet onschuldig. Maar voor de roker die wilt minderen of wilt stoppen kan dit een zeer goed middel zijn. Je merkt op de korte termijn snel gezondheidsvoordelen, en je kunt zelf heel makkelijk doseren.

Voor de omgeving minder schadelijk

Een groot voordeel is ook dat deze sigaret geen damp uitstoot tussen de trekjes zelf. Sigaretten of shag doen dit wel en stoten daarom een stuk meer damp uit. Daarnaast krijgen velen van niet-rokers vaak de klacht dat de damp stinkt. Dat is bij deze e-sigaretten niet het geval. Het ruikt niet zo sterk en de smaakjes in de liquid kunnen de geur zelfs aangenaam maken.

Genoeg keus, verschillende apparaten

Er zijn ongelooflijk veel verschillende elektronische sigaretten te koop. Toch werken ze voor het grootste gedeelte wel op dezelfde manier. Er kan wel een verschil zitten in de damp die ze uitstoot. De ene kan dus meer schade opleveren dan de ander, maar er is nog geen onderzoek gedaan naar de werking van alle apparaten. Het is dus lastig vergelijken. Wel kun je bijvoorbeeld met een meer geavanceerd apparaat makkelijker (gebruikelijk) hoeveel rook je uitstoot. Dit kan dan aanpassen dat vinden veel mensen toch altijd wel fijn.

Het is goedkoper

Grootste voordeel, je portemonnee zal er een stuk blijer mee zijn. Roken kost veel geld, maar een elektronische sigaret koop je één keer en daar kun je een aantal jaar mee vooruit. Omdat de vloeistoffen geen tabak bevatten zitten hier geen accijns op, deze zijn dus ook een stuk goedkoper!

Geef een reactie