Wat is of zijn cryptocurrency?

Wat is of zijn cryptocurrency?

Wat zijn cryptocurrency? Dit is een goeie vraag. Cryptocurrency worden steeds populairder en inmiddels heeft bijna iedereen er wel eens van gehoord. Ook vrijwel iedereen weet dat het digitale valuta’s zijn, maar verder dan dat komen de meeste mensen ook niet. Wat zijn cryptocurrency nou precies, waar komen ze vandaan en hoe gaat het in zijn werking? Deze vragen beantwoorden wij graag in deze blog.

Wat zijn cryptocurrency?

Zoals eerder aangegeven zijn cryptocurrency als het ware digitale valuta’s met elk hun eigen koers. Deze digitale munten zijn niet tastbaar en kunnen worden verhandeld op verschillende platforms. Het grote verschil met de valuta’s die we kennen? De cryptocurrency staan buiten het toezicht van financiële instellingen en bijvoorbeeld overheden. Dit is bij de normale valuta zoals de euro en de dollar wel het geval. Maar waarom is dit? Om hier achter te komen vertellen we u graag meer over de geschiedenis van cryptocurrency.

Hoe zijn cryptocurrency ontstaan?

Tegenwoordig zijn er super veel cryptocurrency online te vinden, echter was dit niet altijd het geval. De wereld van cryptocurrency is allemaal ontstaan met 1 cryptomunt die iedereen wel kent: de Bitcoin. Deze eerste cryptomunt is verzonnen door een meneer genaamd Satoshi Nakamoto, het mysterieuze aan deze man is dat niemand weet wie hij of zij is omdat het een valse naam is. Wat we wel weten is dat hij of zij deze nieuwe munt heeft gemaakt met het idee om een nieuw monetair systeem te beginnen. 

Voor de Bitcoin waren er al eens eerder digitale munten in de maak, echter kwamen deze nooit in een ver stadium doordat zij tegen een probleem aanliepen wat bekend staat onder ‘dubbele besteding’. Zo kon geen partij controleren of jij daadwerkelijk over deze valuta bezit en hoeveel jij hiervan hebt. Hier kwam in de tijden van de Bitcoin verandering in. De huidige cryptocurrency werken namelijk via de technologie Blockchain. 

Hoe werken cryptocurrency?

De huidige crypctocurrency werken dus via Blockchain, maar wat is Blockchain? Blockchain opende de deuren van cryptocurrency. Blockchain lost namelijk het probleem op waardoor de eerdere digitale munten niet succesvol waren: een datebase waar informatie wordt opgeslagen over de cryptocurrency. Deze database wordt nogmaals niet door een persoon of bedrijf aangepast of gecontroleerd. Veranderingen in de database, zoals bijvoorbeeld koersen, handelingen en beleggingen, worden veranderd door een modern technologisch netwerk. Dit netwerk bestaat uit ontelbaar veel computers die onafhankelijk van elkaar werken. Op deze manier valt er niet te manipuleren en kunnen de cryptocurrency blijven bestaan. 

Cryptocurrency kopen bij Bitvavo 

Cryptocurrency kun je kopen en verkopen op ontelbaar veel platforms. Elk platform hanteert zijn eigen commissies. Bent u op zoek naar het goedkoopste platform? Dan bent u bij Bitvavo op het juiste adres. 

Geef een reactie