Wat is een Wifi-versterker?

Wat is een Wifi-versterker?

Om uw wifi signaal te versterken kunt u een wifi versterker inzetten, deze komen in verschillende vormen. Zo zijn er wifi repeaters die uw signaal oppakken en opnieuw doorsturen, wifi antennes die het signaal zelf direct versterken voor een groter bereik. Maar er zijn ook speciale access points die voor een groter bereik zorgen dankzij een hoger zendvermogen. 

Waarom worden wifi-versterkers gebruikt?

De belangrijkste reden is dat het internet in huis onvoldoende is. Dat kan met allerlei zaken te maken hebben. Bijvoorbeeld de locatie van de modem/router, hoe de woning geïsoleerd is en natuurlijk de afstand tussen een ruimte en de router. De basis is natuurlijk met welke snelheid het internet de woning binnenkomt. Test de internetsnelheid dus bekabeld. Is het direct al erg laag? Dan heeft het niet zo veel zin om naar wifi-versterkers te kijken. Je kunt dan beter zoeken naar een snellere internet provider. Wanneer er glasvezel mogelijk is kan dit al ontzettend veel doen met de snelheid. 

Wifi Access Point met hoog zendvermogen

Een wifi access point is een los apparaat wat op uw netwerk wordt aangesloten en het draadloze signaal uitzend. Een veel gebruikte oplossing is een wifi access point met hoog zendvermogen. Een gemiddelde wifi zender in uw modem of router beschikt over zo’n 30 mw ( miliwatt ) aan zendvermogen. Er zijn echter access points die tot wel 100 mw uitzenden. Het is daarom verstandig om een wifi access point te kopen met een hoog zendvermogen.

De Engenius ECB300 is een access point met wel 800 mw zendvermogen. Dit zorgt voor een grotere dekking in en rondom uw huis. U kunt het zendvermogen van de ECB300 aanpassen van 100 mw tot 800 mw.

Wifi antennes

Een andere optie is een Wifi antenne, deze optie is alleen mogelijk indien uw draadloze modem of router over de mogelijkheid beschikt om een antenne aan te sluiten. Een wifi antenne wordt vaak gezien als een goede wifi versterker maar wordt voornamelijk gebruik bij professionele wifi oplossingen en niet als wifi versterker voor thuis.

Wifi versterker voor thuis

Een goede wifi versterker voor thuis die het signaal van uw bestaande draadloze wifi netwerk oppakt

en weer doorstuurt is de Netgear wifi versterker. De Netgear wifi versterker kunt u eenvoudig aansluiten zonder technische kennis. Deze wordt geleverd met een duidelijke handleiding. Ook op internet en Youtube kan je diverse instructies vinden over het installeren van supersnel internet door je hele woning. Vaak kan ook je eigen internet provider je hier meer over vertellen.

Geef een reactie