Wat is een Android TV box?

Wat is een Android TV box?

We krijgen vaak vragen binnen over Android TV boxen. Wat is een Android TV box en voor wie is dit bestemd? Een TV box is een klein kastje dat je kunt aansluiten op je TV of monitor waarmee het mogelijk is om films en foto’s in hoge kwaliteit te bekijken, games te spelen en om te internetten. Het is als het ware een kleine draagbare computer die je kunt aansluiten op je TV.

Voor veel mensen is een TV box een grote uitkomst. De mogelijkheden van deze apparaten zijn namelijk immens groot. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn van een TV box?

Gebruik jouw TV box als browser

Wanneer je op de bank ligt en niet naar je computer wilt lopen om te internetten of je telefoon wilt gebruiken omdat deze een klein scherm heeft, is de TV box een uitkomst. Hierop kun je namelijk ook gewoon internetten! Zorg ervoor dat de TV box verbonden is met de WiFi en dan kun je alles doen wat je maar wilt. We geven je als tip mee dat het wel handig is om een toetsenbord aan te sluiten wanneer je veel moet typen.

Cast jouw beeldscherm

Heb jij altijd al willen casten vanaf jouw telefoon en heb je geen Chromecast in huis? Niet getreurd ook met een TV box kun je probleemloos alles casten wat je maar wilt. Via Miracast en Airplay worden zowel Apple telefoons als Android telefoons ondersteund.

Bekijk jouw favoriete films en series

Een van de meest gebruikte functies op een TV box is het kijken van films en series. Je kunt deze films en series downloaden op je TV box en offline bekijken. Wil je online series en films kijken? Dan is het belangrijk dat je apps download die dit ondersteunen. Denk hierbij aan Netflix, Videoland, Youtube, Twitch enz. Netflix werkt uitermate goed en er is vaak zelfs een eigen knop op de afstandsbediening gemaakt hiervoor. Benieuwd naar deze producten? Bekijk hier de beste Android TV boxen van Nederland.

Geef een reactie