Narrowcasting componenten, we noemen er twee

Narrowcasting componenten, we noemen er twee

Narrowcasting componenten, we noemen er twee

Dit artikel gaat over twee componenten die voor narrowcasting worden gebruikt, namelijk beeldschermen en players. Voordat we ingaan op die componenten, leggen we eerst uit wat narrowcasting is.

Wat is narrowcasting

Om mee te beginnen kan je narrowcasting zien als het tegenovergestelde van broadcasting. Bij broadcasting wordt er een reclameboodschap uitgezonden, op een publiek televisiekanaal bijvoorbeeld. Met de kanaalkeuze en uitzendtijdstip kan je enigszins sturen, wie de reclameboodschap zou kunnen zien, maar veel meer ook niet. Ook wordt dezelfde boodschap vele keren uitgezonden, terwijl het effect daarvan lastig is vast te stellen. Met narrowcasting bepaal je op welke plekken eigen beeldschermen worden geplaatst, wat erop wordt getoond en wanneer. Je kunt waarnemen hoe mensen op de boodschap op een beeldscherm reageren en je kunt die desgewenst in relatief korte tijd bijstellen. Narrowcasting is vaak om mensen tot een bepaalde actie te prikkelen. Als je bijvoorbeeld een restaurant hebt, zou je op een beeldscherm buiten het menu van de dag kunnen tonen. Dat het dagelijks een ander menu is, is bij narrowcasting geen probleem.

Narrowcasting schermen

Bij narrowcasting beeldschermen praten we over digitale flatscreen beeldschermen. Die zijn in veel maten en kwaliteiten te krijgen. Als je een groot schermoppervlak wilt hebben, kan je kiezen uit een groot scherm of diverse kleinere schermen, die gezamenlijk als een groot scherm worden aangestuurd. In het geval van het laatste spreken van een videowall. De boodschap wordt dus over die narrowcasting beeldschermen verdeeld. Maar daarnaast kan je die beeldschermen gebruiken voor verschillende boodschappen. Dat is een van de voordelen van die oplossing. Maar het apparaat dat de videosignalen zendt, moet dan wel de functionaliteit van de verdeling over schermen bieden. Een narrowcasting scherm kan een aanraakscherm zijn, opdat iemand keuzes kan maken. Bijvoorbeeld een bestelling plaatsen in een zelfbedieningsrestaurant.

Narrowcasting player

De narrowcasting player is het apparaat dat de narrowcasting schermen met videosignalen voedt. Je kunt het apparaat vergelijken met een PC, maar wordt wel specifiek gemaakt voor narrowcasting. Een standaard PC is niet zo geschikt om als player te dienen. Er zijn narrowcasting schermen te krijgen, die een narrowcasting player hebben ingebouwd. Dan is het verdelen van beelden over diverse schermen niet mogelijk. De inhoud voor de schermen wordt in een player ingebracht met een USB-verbinding, SD-kaarten, een DVD of via het internet. Voor de verbinding met het internet wordt WiFi, mobile data of een Ethernet-kabel gebruikt. Een player kan op diverse manieren met meerdere beeldschermen omgaan:

  • verschillende beelden voor verschillende beeldschermen
  • dezelfde beelden op meerdere beeldschermen
  • beelden verdelen over diverse beeldschermen (videowall)

 

Geef een reactie