Een unieke game app laten maken

Een unieke game app laten maken

Tegenwoordig zijn ze op veel plekken te vinden en worden ze in grote aantallen ontwikkeld: Game apps. De game apps komen in verschillende soorten en maten waarbij deze diverse doeleindes hebben. Waar de een kiest in de vorm van serious gaming heeft de andere app de intentie om entertainment te zijn. Serious gaming wordt vaak ingezet als een vorm van leren en biedt de gebruiker de mogelijkheid om zijn skills of kennis te ontwikkelen. Hierbij leert de gebruiker de stof op een leuke manier kennen waardoor het beter opgeslagen wordt.

Leuke game app

Van oudsher komen apps uit de game industrie.  Waarbij er door het gebruik van mobiele apparatuur een nieuwe richting in is geslagen. Eerder werden de spelletjes vaak op de computer gespeeld, tegenwoordig zijn tablets en smartphones een groot platform waar dagelijks miljoenen gebruikers op spelen. De perfecte leerschool is dan ook op een leuke manier kennis leren maken met de stof. In de praktijk is oefen de beste manier om de stof eigen te maken. Echter zijn hier vaak wel risico’s aan verbonden. Serious gaming combineert beide werelden op de ideale manier met elkaar, namelijk veilig kunnen oefenen en dit zonder alle risico’s.

Het concept van game apps

De kern van game apps is vaak heel eenvoudig, namelijk kennis of informatie in een spelvorm. De gebruiker die uiteindelijk het spel speelt neemt op deze manier de kennis eenvoudig op. Doordat de gebruiker het spel blijft spelen en dus antwoord kan geven op de spel elementen, zorgt ervoor dat de gebruiker gemotiveerd wordt. Deze weet immers steeds meer correcte antwoorden waardoor het spel steeds leuker wordt. 

Bij games voor de fun is het net iets anders. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bijpassende game elementen en verschillende opties in de gameplay, wat er toe leidt dat de gebruikers geïnteresseerd blijft. Het verdien model voor deze fun games zijn in-game aankopen, zoals een ander uiterlijk of eventuele upgrades waarmee het spel beter of leuker gespeeld kan worden. 

Bruikbaar voor alle sectoren

De game apps komen tegenwoordig in verschillende branches voor. Hierbij kun je denken aan:

  • veiligheidssector
  • overheid
  • (thuis)zorg
  • onderwijs
  • organisaties in veranderprocessen

De redenen waarom juist deze sectoren voor een game app kiezen is dat medewerkers en studenten in deze branche vaak trainingen nodig hebben om bij te blijven. De als maar doorgaande technologische ontwikkelingen, maakt het moeilijk om bij te blijven. Juist met een game app maak je het voor deze groep mogelijk om het op een leuke manier toe te passen. Een game app laten maken hoeft gelukkig niet al te veel geld te kosten. Afhankelijk van jouw budget kun je een bijpassende aanbieder vinden. 

Geef een reactie